| solvinity logo

Secure IT

6 September 2016

SecureLink vernieuwt netwerk gemeente Zaanstad

Voor Zaanstad was de verhuizing naar een nieuw gemeentehuis eind vorig jaar de gelegenheid om de hele netwerkinfrastructuur te vernieuwen. En volgens Jan Willem van Brummelen, hoofd van de afdeling Informatie, Beheer en Techniek, was dat ook dringend nodig. “De laatste grote update was uitgevoerd in 2005. Alle apparatuur was inmiddels zes, zeven jaar oud en werkte traag en stroperig.”

“In 2008 hebben wij plannen gemaakt voor de ICT infrastructuur van een compleet nieuw stadhuis. Daarmee wilde de gemeente verschillende zaken bereiken, waaronder het bevorderen van de onderlinge samenwerking. Niet alleen de snelheid maar ook de beschikbaarheid van het netwerk is sterk verbeterd. “Alles is dubbel uitgevoerd en volledig gescheiden,” vertelt Van Brummelen. “Toen een schip één van onze twee verbindingskabels kapot had gevaren, heeft niemand hier iets gemerkt.”

"Wij zijn ontzettend trots op deze vernieuwde security netwerkinfrastructuur"

“Vanwege de verhuizing zijn wij de afgelopen twee jaar erg druk geweest met de vernieuwing van de infrastructuur,” vertelt Van Brummelen. “Wij kunnen nu met zaakgericht werken aan de slag. Als een burger straks online een melding doet van een losse stoeptegel, krijgt een van onze mensen buiten dat gelijk door op zijn smartphone. Is het euvel verholpen, dan krijgt de burger weer een berichtje. Vroeger was de infrastructuur de remmende factor voor dit soort innovaties. Nu hebben wij een solide fundament die de basis vormt om dit soort innovatieve oplossingen in te voeren.”