| solvinity logo

Cloud Control

21 October 2016

FRISS pakt verzekeringsfraude aan met Solvinity Private Cloud

Steeds minder fraudeurs weten verzekeringsmaatschappijen een pootje te lichten dankzij de Private Cloud oplossing van Solvinity. Door slimme algoritmen op big data af te vuren, vergroten verzekeraars met behulp van FRISS de pakkans van fraudeurs. Solvinity helpt de internationale specialist in fraudedetectie, risicobeheersing en compliance om in de toekomst nog een stap verder te gaan.

“Wij verwachten als leverancier een partner die met ons meedenkt, niet een bedrijf dat slechts doet wat wij vragen”, zegt Nico Kaag. Hij is Chief Information Security Officer (CISO) bij FRISS. Vanuit Utrecht bedient de leverancier verzekeraars uit binnen- en buitenland met slimme software die frauduleuze declaraties opmerkt en risico’s aan de poort inschat. FRISS’ software draait in een private cloud en het bedrijf groeit hard.

“Onze onderneming groeit 75 tot 100 procent per jaar. Onze eerdere leverancier kon vanuit zijn businessmodel deze groei onvoldoende ondersteunen”, zegt Kaag. FRISS doet zaken in verschillende Europese landen, maar opereert met de cloud vanwege juridische redenen uitsluitend vanuit de EU/EER. “Een aantal klanten draait onze software nog on-premise, maar wij zien het liefst dat zij zo snel mogelijk via SaaS gaan werken. Op die manier kunnen wij ze het beste ondersteunen. Echter, sommige klanten ervaren nog wat koudwatervrees voor de cloud.”