| solvinity logo

Cloud Control

19 October 2016

Platform-as-a-Service oplossing voor Faster Forward

Dagelijks gebruiken meer dan 3400 professionals het softwareplatform Elements van Faster Forward. “Vergeleken met onze eigen organisatie bestaande uit net meer dan twintig man, is dat een aanzienlijk aantal”, zegt Jochem Blok, Senior Web Application Engineer bij het bedrijf dat in Bergen op Zoom gevestigd is. Het relatief kleine team wilde naar een veilige, betrouwbare en flexibele omgeving én een flexibile IT-partner verhuizen. Daarop werd de hosting van een weinig flexibele leverancier op aanraden van een partnerorganisatie naar de Platform-as-a-Service (PaaS) hosting van aanbieder Solvinity overgebracht.

Bij het aangaan van een hypotheek, verzekering of het regelen van een pensioen komen vele processen kijken. Faster Forward zorgt ervoor dat zowel tussenpersonen als assurantiekantoren gebruik kunnen maken van veilige, eenvoudige online software om financiële producten van banken, verzekeraars en andere financiële dienstverleners aan te bieden bij particulieren.

“Voor ons is security bij de hosting oplossing erg belangrijk. Financiële dienstverlening vraagt om beveiliging die uitstekend is. Aangezien onze klanten hun data en data-
verwerking, vanwege wetgeving, in Nederland willen houden, zochten we naar een puur Nederlandse leverancier met SOC 2-certificering om klanten het vertrouwen te bieden dat ze met een gerust hart onze SaaS-applicatie af kunnen nemen”, vertelt Blok.

Wat is PaaS?

PaaS staat voor Platform-as-a-Service en is een vorm van cloud computing waarbij binnen een vooropgezette infrastructuur applicaties snel opgezet en aangeboden kunnen worden, afgestemd op de behoeften van de klant. Binnen het PaaS-model van Solvinity hebben klanten de mogelijkheid om op- en af te schalen in de gewenste capaciteit. Daardoor is er altijd de beschikking over voldoende capaciteit, zonder dat men te veel betaalt.