| solvinity logo

De stappen naar een toekomstbestendige IT-strategie voor gemeenten

In een digitaliserende samenleving veranderen de verwachtingen aan de gemeentelijke dienstverlening en informatievoorziening sterk. Dit vraagt steeds vaker om een herziening van de ICT-infrastructuur. De Digitale Agenda 2020 voor gemeenten geeft duidelijk richting aan het toepassen van een nieuwe ICT-strategie.

Hoe zorg je als ICT-verantwoordelijke dat jouw gemeente de digitale transitie doormaakt, die nodig is om de doelen voor 2020 te behalen? Kies je voor een cloud strategie? En hoe houd je de controle, zelfs als je ICT uitbesteedt? Dit vraagt om een goede samenwerking, een duidelijk transitieplan en een sterke regie-organisatie.

Tijdens de IT Experience ‘Missie: Digitale Transitie 2020’ krijg je in één middag antwoord op deze vragen door o.a. een transitieworkshop, lessen uit de praktijk en het uitwisselen van ervaringen met ICT-verantwoordelijken van andere gemeenten. Bekijk hieronder het programma en meld je aan. Deelname is gratis voor ICT- en I&A- verantwoordelijken bij gemeenten.

Reacties van deelnemers

"Zowel de workshops als de presentaties zijn interactief en gericht op de grote vragen die spelen binnen gemeenten. Altijd zeer waardevol om ervaringen en pitfalls uit te wisselen met collega’s uit andere gemeenten, aangezien we samen voor dezelfde missie staan."

Jan Timmerman – Sr. Contract- & Leveranciersmanager, Gemeente Almere

 

"De Solvinity IT Experience was voor mij een uitstekende gelegenheid om op vlieghoogte te komen over thema’s waar alle gemeenten mee te maken hebben. Cloud, transitie, techniek en bovenal ook de mensen. De ervaringen die we uitwisselden en gepresenteerd kregen, leverden herkenning op en zijn zeer waardevol geweest bij het verder uitstippelen van onze digitale roadmap."

Aritte Heij – Strategisch adviseur Organisatie & Informatie, Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

 

Verdieping

Sprekers

 • Martin van Dijk

  Strategisch Adviseur ICT Gemeenten bij Native

  De eerste 25 jaar na zijn studie Informatie werkte Martin voor grote software leveranciers en consultancy bedrijven. Sinds 2012 zet hij deze ervaring in voor de lokale overheid. Daarbij ligt zijn focus op strategie en visie voor de I&A organisaties in de brede zin. Hij heeft meerdere gemeenten en samenwerkingsverbanden geholpen met een sourcing strategie en daaruit voortvloeiende outsourcing. Hierbij is altijd de vraag 'hoe richt ik mijn eigen I&A organisatie in?' Tijdens “Missie: Digitale Transitie 2020” helpt Martin jou om daar een beter beeld van te krijgen.

 • Serge Versluis

  Cloud Solution Architect bij Solvinity

  Serge houdt zich al 30 jaar bezig met IT vraagstukken op allerlei gebieden. De laatste 10 jaar ligt zijn focus op het verkleinen van de kloof tussen IT en business. 'Digitale transformatie', 'Security by design' en 'Cloud on demand' zijn thema’s waarin hij klanten helpt om een fundament te leggen in hun eigen organisatie. Zijn passie ligt bij innovatie en de weg ernaar toe. Samen met een team van experts begeleidt hij de klant naar een zekere uitkomst in lijn met de strategie en visie.

 • Rob van Ewijck

  Business Development Manager bij Solvinity

  Met meer dan 22 jaar ervaring aan de commerciële kant van IT, is Rob als geen ander in staat om organisaties te helpen met het behalen van hun IT doelstellingen. Door het opbouwen van een hechte relatie met honderden klanten, kent hij de uitdagingen waar IT-verantwoordelijken dagelijks mee te maken hebben. Tijdens deze IT Experience neemt hij je met passie mee in onze gezamenlijke missie: 'Digitale Transitie 2020'

Programma

12.15 uur

Ontvangst

Met een broodje

12.30 uur

Welkom en introductie "Missie Briefing"

Rob van Ewijck - Business Development Manager bij Solvinity

13.00 uur

Workshop 'Transitie naar de Cloud'

Serge Versluis - Cloud Solution Architect bij Solvinity

14.45 uur

Pauze

15.00 uur

ICT-regie in de praktijk

Martin van Dijk - Strategisch Adviseur ICT Gemeenten bij Native

15.45 uur

"Missie debriefing"

Afsluitende discussie onder leiding van Rob van Ewijck

16.30 uur

Hapje & drankje

17.00 uur

Einde

Locatie

Adres:Hogehilweg 3, 1101 CA, Amsterdam Zuidoost

Initiatiefnemers

Solvinity

Meld je aan

Aanmelden voor dit event is nog niet mogelijk. Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van een volgende editie.

Je geeft ons toestemming om je nieuwsbrieven te sturen en je te informeren over IT Experiences. Meer informatie vind je terug in onze privacyverklaring.