| solvinity logo

De stappen naar een toekomstbestendige IT-strategie voor gemeenten

In een digitaliserende samenleving veranderen de verwachtingen aan de gemeentelijke dienstverlening en informatievoorziening sterk. Dit vraagt steeds vaker om een herziening van de ICT-infrastructuur. De Digitale Agenda 2020 voor gemeenten geeft duidelijk richting aan het toepassen van een nieuwe ICT-strategie.

Hoe zorg je als ICT-verantwoordelijke dat jouw gemeente de digitale transitie doormaakt, die nodig is om de doelen voor 2020 te behalen? Kies je voor een cloud strategie? En hoe houd je de controle, zelfs als je ICT uitbesteedt? Dit vraagt om een goede samenwerking, een duidelijk transitieplan en een sterke regie-organisatie.

Tijdens de IT Experience ‘Missie: Digitale Transitie 2020’ krijg je in één middag antwoord op deze vragen door o.a. een transitieworkshop, lessen uit de praktijk en een lezing over regie bij militaire operaties. Bekijk hieronder het programma en meld je aan. Deelname is gratis voor ICT- en I&A- verantwoordelijken bij gemeenten.

Sprekers

 • Paul Kuiper

  Luitenant ter zee bij De Koninklijke Marine

  Luitenant ter zee Paul Kuiper is in 1986 bij de Koninklijke Marine in dienst gekomen tijdens de Koude Oorlog. Bij zowel mondiale gebeurtenissen als organisatiebreed heeft Paul veel ervaring met veranderingen. Sinds 1998 is hij actief als Marine-reservist. Tijdens zijn presentatie zoomt Paul in op de regievoering bij een Amfibische Operatie.

 • Klaas Heek

  Cloud Solution Architect bij Solvinity

  De 20 jaar ervaring in ICT zet Klaas in om de vraag van de klant om te zetten in een passende ICT-oplossing. Het is zijn missie om de brug tussen business en technologie te visualiseren, te ontwerpen en succesvol te realiseren. Hij ondersteunt klanten bij het neerzetten van hun ‘cloud-first’ strategie en is een betrouwbare adviseur op het gebied van digitale transformatie, secure hosting en werkplekoplossingen. Het is zijn ambitie om met de klant een digitale roadmap te onderhouden en, met de inzet van expertise partijen, te blijven innoveren.

 • Wim Hoekstra

  Strategisch Adviseur Lokale Overheid bij Quarant

  Er zijn nog genoeg mogelijkheden voor gemeenten om de dienstverlening te verbeteren, meer samen te werken met andere gemeenten en interne werkprocessen te stroomlijnen. Goede informatisering en automatisering zorgen ervoor dat daarbij ook de wettelijke taken gewaarborgd blijven. Sinds 1998 is Wim Hoekstra actief als adviseur op het gebied van gemeentelijke dienstverlening. Vanuit zijn ervaring vertelt hij over het belang van een goede IT-regieorganisatie voor de digitale gemeente.

 • Rob van Ewijck

  Business Development Manager bij Solvinity

  Met meer dan 22 jaar ervaring aan de commerciële kant van IT, is Rob als geen ander in staat om organisaties te helpen met het behalen van hun IT doelstellingen. Door het opbouwen van een hechte relatie met honderden klanten, kent hij de uitdagingen waar IT-verantwoordelijken dagelijks mee te maken hebben. Tijdens deze IT Experience neemt hij je met passie mee in onze gezamenlijke missie: 'Digitale Transitie 2020'

Programma

12.15 uur

Ontvangst

Met broodjes

12.45 uur

Welkom en 'drop-off'

Rob van Ewijck - Business Development Manager bij Solvinity

13.15 uur

Workshop 'Transitie naar de Cloud'

Klaas Heek - Cloud Solution Architect bij Solvinity

14.00 uur

Het belang van IT-regie voor de digitale gemeente

Wim Hoekstra - Strategisch Adviseur Lokale Overheid bij Quarant

14.30 uur

Pauze

14.45 uur

Regievoering bij een maritieme operatie

Paul Kuiper, Luitenant ter zee bij de Koninklijke Marine

15.15 uur

Regie & Transitie in de praktijk

Een interactieve ronde, met ruimte voor discussie en het delen van ervaringen

16.15 uur

Afsluiting

16.30 uur

Een hapje & een drankje

Locatie

Adres:Verlengde Paltzerweg 1, 3768 MX, Soest

Initiatiefnemers

Solvinity

Meld je aan

Er is nog geen definitieve datum bekend voor dit event. Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van een volgende editie.

Je geeft ons toestemming om je nieuwsbrieven te sturen en je te informeren over IT Experiences. Meer informatie vind je terug in onze privacyverklaring.